Tuesday, March 3, 2009

Logistikk - tusen biter i et stort bilde



Den gruppen som kalles "the away-team" er klare til å reise, og billetter er på plass. Imidlertid har det foregått et rimelig stort arbeid i forkant av dette. Logistikk er et mangesidig begrep. Mange sier at det er "tusenvis av detaljer, og at alle skal stemme". Så også for oss som skal transportere et museumsfly tusenvis av kilometer, helst uten skader. Mye planlegging og tid har gått med frem til dags dato. Store ting som reiser, biler, transport og avtaler med spedisjonsfirma har blitt gjort. Gaffeltruck, kraner, sveiseappareter er ting som må være på plass på stedet når vi ankommer. Men det er ofte de store tingene som er enkle å huske på, det er de små detaljene som kan volde problemer, som eks løftestropper, klemmer, pakkemateriale og polstring, tape og isopor. 

Tidsplanen er rimelig knapp, vi har 4 dager tilgjengelig, og da skal flyet demonteres, dvs vinger skal tas av flykroppen, løse deler som vingeklaffer, hjulunderstell og luker skal sikres, og flykroppen skal monteres på transportrammen. Og så skal vingen reises på høykant og sikres, før alt sammen skoskjees inn i en container. 

Vi har beregnet tiden tett, med kun en halv dag i reserve. Det blir svært spennende å se hva som går greit, hva som ikke går greit og ikke minst om tiden holder. Heldigvis er værmeldingen bra...

1 comment: