Saturday, March 14, 2009

Avslutningsvis....


Dagen har kommet for avreise. Noen tanker om "ekspedisjonen" gjør man seg automatisk i en sånn situasjon. Flyturen hjem vil bli brukt til en nøyere evaluering, men umiddelbart er det to ting som står klart for undertegnede:

Læring
Vi som til dels er førstereiskarer har lært hele tiden, strømmen av utfordinger og problemer som må løses er uendelig, og læringskurven bratt, hele tiden. Hvor skaffer man ting, hvordan leder man ting, hvordan løses fastlåste diskusjoner, overkommer språk- og kulturbarrierer. Mengden kunnskap som er lagt i hjernekista er enorm. 

Teamet
De som var med har vært fantastiske. Det er et privilegium få har, å få sette sammen et team av dette kaliber, og få være med på oppdraget. Å si at man leder disse karene er ikke sant, for å uttrykke det på en annen måte, jeg har vært en imponert tilskuer.
Tor med sin utrolige detaljkunnskap, oversikt og tekniske innsikt i flymaskinen har vært uvurderlig. Selv den minste skrue får full oppmerksomhet og kontroll. 
Birger med sin enorme kompetanse og erfaring på bortimot alt innenfor flyteknisk gir oss andre en trygghet og ro ingen andre kunne gitt. I tillegg til å kunne, gjøre og uføre alt, gjør han oss andre bedre. 
Jack med ufeilbarlig overblikk og kontroll hele tiden, ro, humør og innsikt deler han villig med alle og bruker hver minste mulighet til å utdanne og lære oss dødelige om fly og teknikk. 
Guttorm med sitt enorme humør og pågangsmot, med et snakketøy som aldri står stille og et brennende engasjement for flyet, historien og menneskene muliggjør han fremskritt som ikke synes mulig for mange andre. 
Ole Sigurd. Mannen som ordner alt, fikser alt, skaffer alt på umulige tidsfrister. Ruslende rundt på tarmac med telefonen til øret, eller i bilen tilbake fra et eller annet mystisk sted, med akkurat det vi trenger. Ingen vet hvordan han gjør det, men det blir gjort. 

For denne gjengen har intet vært umulig, intet vanskelig og intet kjedelig. Smilet sitter løst og spirit'en utrolig. Jeg er takknemlig for å få være med!

Til alle trofaste lesere, takk for oss for denne gang. Det har vært en ære å ha deres oppmerksomhet. Vi fortsetter kanskje senere på disse sidene, hvem vet.

So Long!

2 comments:

  1. Det har vært morsomt og interessant å følge med denne bloggen. Igjen ønsker jeg dere lykke til på ferden og god tur hjem. Hils gutta ;-)

    ReplyDelete
  2. Flinke, har dere vært!!! Jeg synes bloggen har fungert godt for å vise hva som må til av arbeid, kunnskap, samarbeid og genuin interesse for å få til et slikt prosjekt. Så gjenstår det bare å se om jobben som ble gjort var god nok... Vi venter i spenning på containeren... ;-)
    God tur hjem!

    ReplyDelete