Tuesday, September 1, 2009

Sjefer og sjefer....

Forsvarets Museer er en del av en større organisasjon som i forkortet dagligtale kalles FAKT. Det står for Forsvarets Avdeling for Kultur og Tradisjon. Andre som er med i FAKT er alle hedersfestningene til Forsvaret, og alle musikkorpsene (unntatt Garden). Til sammen skal FAKT koordinere og drive all kulturell og tradisjonsvirksomhet for hele forsvaret. Medaljeråd, uniformsråd, heraldikk og så videre. Forsvarets Veteransenter er også en del av ansvarsområdet for FAKT.



Forsvarets Museer er en del av denne organisasjonen, og som sjef er det vanlig å reise litt rundt og inspisere hva de undergitte holder på med. Vi har hatt besøk av FAKT sjef, Brigader Geir Holmenes, og andre fra Forsvarets Museer i Oslo. Hensikten med besøket var først og fremst en forvaltningsvisitasjon, men vi benytter jo anledningen til å komme frempå med de sakene som vi mener er viktige for oss. På bildet er det Ivan som forteller, og Holmenes i midten, med FM gjenstandssjef Torstein Arisholm til høyre.

Det er viktig for Luftforsvarsmuseet å gjennomføre denne restaureringen på en god måte, og med støtte og forankring helt opp på toppen i organisasjonen. Derfor valgte vi å prioritere ned forvaltning og denslags, og å prioritere opp Svart 3.

Det er ikke lett å fortelle alt om Svart 3 på et raskt besøk, men det alle de besøkende var enige om etterpå, var hvor profesjonelt og faglig kompetent virksomheten fremsto. Vi klarte å gi et lite innblikk i kompleksitet, arbeidsmengde og vanskelighetsgrad også til de besøkende fra Oslo.

No comments:

Post a Comment