Friday, June 5, 2009

Hold motet oppe!




I et restaureringsprosjekt av noen størrelse, enten det er veteranbil eller fly, er det ofte en typisk faseinndeling. Fase en er berging, fase to å plukke maskinen helt fra hverandre, ned til den minste skrue, så fase 3 hvor alle deler individuelt restaureres, gjenoppbygges og ordnes på alle måter. Til slutt er det monteringsfasen. Som jo er den virkelig spennende fasen. 

Svart 3 er nå i slutten av fase 3, som er det absolutt tyngste stedet å være. Vi har berget, demontert og restaurert enkeltdeler i mange år. Nå gjenstår noe finpuss, litt omigjenarbeid og vi har så smått begynt å sette ting sammen. I denne fasen er det slett ikke enkelt å beholde mot og driv og glød. Derfor er dagens bilde en liten påminnelse om at vi faktisk har masse deler som er ferdige og klare til å skrus på flyet.

Propellblader, senter og propellspinner ligger nennsomt emballert i bobleplast og myke filler, klart til påmontering. Når skroget står uten vinge, tungt og vanskelig platearbeid må gjøres omigjen og vingen er lagret uten å være ferdig, er det alltid en trøst å vite at mange ting er klare og at flymaskinen vil bli ferdig om ikke alt for lenge.

No comments:

Post a Comment