Monday, February 22, 2010

Resevedeler


Hvor kan man finne reservedeler til et 60 år gammelt fly, som attpåtil gikk ut av produksjon for 57 år siden? Ebay og internett er en mulighet, men det er bare et visst antall deler i sirkulasjon, for noen deler er prisene for høye, og andre deler finnes rett og slett ikke.

Da er man så heldig å ha et godt samarbeid med Sjøforsvaret, nærmere bestemt minevåpenet. De har utstyr for å finne flere undersjøiske vrak. For en tid siden fikk vi telefon fra kaptlt Telle, som står til venstre, som kunne fortelle at det var nettopp det KNM Hinnøy hadde gjort. Altså funnet et Focke Wulf 190 A3 til. Det er under vann, på vestlandet. Vi fikk komme på besøk på fartøyet, og fikk omvisning og mer sonar- og videomateriell. Det er kanskje derfor Ole Sigurd smiler så lurt.

Sonarbildene fra Hugin (den orange ubemannede ubåten til venstre) er ekstremt detaljerte, og videobildene vi fikk på fredag levner ingen tvil. Her kan vi kanskje finne flere deler til prosjektet.

Blir det heving?

Det er det nok for tidlig å si noe om, men at vi må kikke på mulighetene, det er sikkert. Senere denne uken kommer litt video fra vraket, for de som er interessert. Bare å følge med, med andre ord!


No comments:

Post a Comment