Wednesday, May 27, 2009

the Crew - cowlings



Cowling'er er et engelsk ord som brukes om motordeksler på fly. På Svart 3 var dette et av område som ikke ble ferdigstilt i USA. Dette er kompliserte platestrukturer som er svært krevende å få riktig. I tillegg er det slik at platene på en måte er "avhengige" av hverandre, noe som igjen gjør at en liten feil i starten får større og større konsekvenser ettersom arbeidet går fremover. 

Ekspertise
Vi har heldigvis fått engasjert Ivan Kristiansen til å jobbe med dette kritiske området på flyet. Det er veldig krevende arbeid med ganske ekstreme krav til ferdigheter og presisjon i jobben, men Ivan får det hele til å se lett ut. Vi vil faktisk hevde at Ivan er den aller dyktigste platearbeideren og aluminiumseksperten vi noen gang har vært borti, og vi har etterhvert vært borti en del. Flyet er i de aller, aller beste hender på BLHF verksted!

Når er vi ferdige med denne delen? Det vet vi ikke enda, men etter sommerferien vil vi begynne å få et visst innblikk. En ting er sikkert, tiden frem til avduking er kort!

Det blir nå stille på bloggen frem til neste uke, men da presenterer vi siste teammedlem. Følg med! 

No comments:

Post a Comment